A téli kihívás győztesei...a Nimród Vendéglő és a DS Consulting!

A téli kihívás győztesei...a Nimród Vendéglő és a DS Consulting!

2018 januárja és márciusa között zajlott le a START2ACT harmadik energiamegtakarítási versenye, a START2ACT Téli Kihívás. A verseny alatt olyan ötleteket vártunk a kisvállalkozásoktól, amelyeken keresztül bemutathatják, hogy hogyan minimalizálják a fűtési költségeiket környezettudatos magatartásváltoztatáson keresztül.

A Magyarországról, Horvátországból, Lengyelországból és az Egyesült Királyságból érkező nevezések mind más megközelítést választottak a fűtési igényük csökkentése céljából.

A kihívás lezárása után kiértékeltük ezeket az ötleteket, a nyertesek pedig a magyarországi Bacchus Kft., valamint a horvátországi DS Consulting lettek!

A Bacchus Kft. egy rövid videót készített, amelyben bemutatták, hogy milyen lépésekkel igyekeznek csökkenteni az energiafogyasztásuakt a Nimród Vendéglőben. A videóban megtekintheted, hogy hogyan kontrollálják a hőmérsékletet, hogyan szárítják meg és fényesítik ki a poharaikat manuálisan a szárítógép használata helyett és hogyan öltöznek fel télen melegebben annak érdekében, hogy energiát spóroljanak.

A DS Consulting új ablakkereteket vásárlásával növelte irodája hőszigetelését. A korábbi ablakaik több tucat évesek voltak és így alacsony hatékonyságúak, így az új típusú ablakkeretek és további szigetelés beépítésének segítségével 35%-os energiamegtakarítást érhettek el.

A Téli Kihívás hat további kiemelt résztvevője:

Köszönjük minden cégnek a részvételt!

Tip of the day
Most IT server rooms are over cooled, although modern servers can handle temperatures of around 28 degrees. Reduce the amount of cooling in your server room and let the temperature rise a bit

Was it useful?